Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 3η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 150 «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής και περιφερειακής αρχής» του Ν. 5314/2026, η οποία θα πραγματοποιηθεί - βάσει των διατάξεων του άρθρου 121 του Ν.5314/2026 - «δια ζώσης» και «με τηλεδιάσκεψη», μέσω της εφαρμογής zoom,στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, στοΒουργαρέλι Άρτας, την 28η του μηνόςΣεπτεμβρίου έτους2026, ημέραΔευτέρακαι ώρα14.00 μ.μ.
Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, θα εγγραφούν θέματα τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής ( τετραμήνου: Μαΐου - Αυγούστου 2026) και ειδικότερα:
- Στην εν λόγω συνεδρίαση προβλέπεται να συζητηθούν έως δέκα (10) θέματα τα οποία θα έχουν τεθεί από δημοτικούς συμβούλους, τρία (3) εκ των οποίων θα έχουν τεθεί από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και επιπλέον έως δύο (2) θέματα που θα έχουν τεθεί από προέδρους δημοτικών κοινοτήτων. Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα.
- Εφόσον έχουν υποβληθεί από τους συμβούλους συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στη συνέχεια στην ημερήσια διάταξη.
- Ομοίως διενεργείται κλήρωση αν ο αριθμός των θεμάτων που κατατεθούν από τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων ξεπεράσει τον προβλεπόμενο αριθμό των δυο (2) θεμάτων
- Κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση: α) απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, β) δεν λαμβάνονται αποφάσεις, γ) για την έναρξη και διεξαγωγή της δεν είναι απαραίτητο να συντρέχει η απαιτούμενη απαρτία
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(στην ηλεκτρονική διεύθυνση: angiekmal@yahoo.gr),για την εγγραφή τους στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ορίζεται δεσμευτικά,η 24η Σεπτεμβρίου 2026, ημέραΠέμπτη και ώρα09.30 π.μ.
Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης θα καταρτιστεί σε συνέχεια της υποβολής των θεμάτων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.


