6ο WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου) και 1ο Θερινό Κινηματογραφικό Σχολείο

i

 

                                          ΚΑΝΤΟ ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑΝΕΟ ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

                                               (Αριθμός μητρώου Πολιτιστικών Φορέων 3386/2017)

 

6ο WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου) και

1ο Θερινό Κινηματογραφικό Σχολείο

Από 26 έως 30 Ιουλίου 2023, Βουργαρέλι Άρτας, Αίθουσα Τελετών Δημαρχείου.

 

Για 6η συνεχή χρονιά η ΑΜΚΕ Πολιτισμού Canto Mediterraneo διοργανώνει στην Ήπειρο το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST. Στο φετινό φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο ενώ θα διεξαχθεί και Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου, με αντικείμενο τον κινηματογράφο και τις τέχνες που εμπλέκονται με αυτόν (μουσική, φωτογραφία, μοντάζ, υποκριτική κ.ά). Το σχολείο μπορούν να παρακολουθήσουν φοιτητές κινηματογραφικών σχολών, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως παρατηρητές αλλά και ως θεατές όσοι ενδιαφέρονται να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια εξαιρετική ευκαιρία εξειδικευμένης μάθησης.  

Η οργανωτική επιτροπή και η επιτροπή επιλογής των ταινιών του Φεστιβάλ αποτελούνται από σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, με μεγάλη εμπειρία και αντίστοιχες συμμετοχές σε άλλα φεστιβάλ. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι:    

1. Δημήτρης Παπαδόπουλος Ε.ΔΙ.Π Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

2. Γιάννης Κολαξιζης Καθηγητής Κινηματογραφικού Μοντάζ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης

3.  Νάσος Χούντας επ. Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και ένας από τους κορυφαίους συλλέκτες και αναλυτές κινηματογραφικού υλικού.

4.  Τζαννέτος Κομηνέας Σκηνοθέτης και Editor κινηματογράφου και τηλεοράσεως.

5.Μιχάλης Πατσέας Μαέστρος και πρόεδρος των Ωδειαρχών της Ελλάδας με τεράστια γνώση της κινηματογραφικής μουσικής

6.  Νίκος Γαλάνης Εκπαιδευτικός και Σκηνοθέτης με διεθνή καριέρα στον παιδικό κινηματογράφο.

7.  Χριστοφορος Αναγνωστόπουλος Διευθυντής φωτογραφίας, αλλά και σκηνοθέτης διαφόρων διεθνώς αναγνωρισμένων περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ.

8.  Μενέλαος Κυρλίδης σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας πολλών σημαντικών σκηνοθετών και μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών.                                                                                                                                                                        9.  Νίκος Παπακώστας Σκηνοθέτης και Συνθέτης, Ιδρυτής και Διευθυντής των Φεστιβάλ West Side Mountains και Ηistory, Arts and Sciences. Έχει τιμηθεί με πολλά  βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Οι θέσεις στο 1ο Θερινό Σχολείο είναι περιορισμένες. Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο www.cantomed.eu
Eπικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. 6955638775 – 6976355443