Λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου

Η Κινητή Μονάδα για άτομα με Άνοια στην Άρτα, που λειτουργεί η Εταιρεία AlzheimerΑθηνώνμε τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζει τη Δωρεάν λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στο χώρο του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο εξειδικευμένων επιστημόνων (Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Νοσηλεύτρια, Φυσικοθεραπευτής και Ψυχίατρος) επισκέπτονται σε μηνιαία βάση - την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα -το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου.

Οι ενδιαφερόμενοι άνω των 60 ετών, μπορούν να κλείσουν ραντεβού καλώντας στο τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας 26853 - 60010.

Η διάγνωση των διαταραχών μνήμης είναι χρήσιμο να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα και σε επίπεδο πρόληψης, ώστε να παρέχονται έγκαιρα οι θεραπευτικές παρεμβάσεις (ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης, φυσική άσκηση, φυσικοθεραπεία και άλλες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις) για την αντιμετώπιση της νόσου.

Το ραντεβού περιλαμβάνει σύντομη συνέντευξη με την Κοινωνική Λειτουργό. Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τις νοητικές τους λειτουργίες (μνήμη, προσοχή, λόγο, διάθεση κα) με την εξειδικευμένη Ψυχολόγο της Μονάδας. Στη συνέχεια, παρέχονται οδηγίες είτε για περαιτέρω εξέταση από την Νευρολόγο της Μονάδας είτε για επανεξέταση.

Σε περίπτωση που ήδη υπάρχει διάγνωση, η οικογένεια μπορεί να κλείσει ραντεβού για ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική από τους επαγγελματίες υγείας της Μονάδας.

Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ΔΩΡΕΑΝ!