ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Με βαθιά θλίψη και οδύνη  πληροφορηθήκαμε το θάνατο  του συμπατριώτη μας εκ Μελισσουργών, πολιτικού και δικηγόρου, Δημήτρη Τσοβόλα. Ο Δημήτρης Τσοβόλας  είναι γνήσιο τέκνο  των Μελισσουργών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου και γεννήθηκε.  Γιος φτωχής  οικογένειας αγωγιατών σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Νομική και έκανε τα πρώτα δικηγορικά του βήματα  στην Άρτα. Εκεί εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής  το 1977, έτος που αποτέλεσε και την έναρξη της πολιτικής του καριέρας.  Επανεξελέγη το έτος 1981 και διετέλεσε  καθόλη τη χρονική περίοδο από το 1981 έως το 1989 συνεχόμενα  Υφυπουργός, Αναπληρωτής και εντέλει Υπουργός  Οικονομικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Μετά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο επανεξελέγη ξανά βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια  ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), με το οποίο πέτυχε ξανά την είσοδο στη Βουλή και την επανεκλογή του ως βουλευτής. Μετά την αναστολή  της λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ επέστρεψε στην δικηγορία.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε αδιάφθορος πολιτικός και παθιασμένος συνήγορος των δικαιωμάτων. Στις δύο ιδιότητες  επέμενε με προσήλωση αρχών  ως το τέλος. Υπήρξε και στα δύο επίπεδα  απολύτως ακέραιος.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ήταν άνθρωπος  με ιδιαίτερες αρετές – ένας σπάνιος συνδυασμός ανθρώπινης ευφυΐας, μαχητικότητας και πολιτικού ήθους – για τις οποίες θα τον θυμόμαστε.

Υπηρέτησε με το ίδιο πάθος και συνέπεια  τις δημοκρατικές αρχές και ελευθερίες του τόπου και υπήρξε υπηρέτης του δικηγορικού  λειτουργήματος.

Αγαπούσε τον τόπο του, τους Μελισσουργούς Άρτας, τους οποίους επισκεπτόταν συχνά.

 

Για τους λόγους αυτούς,

το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων

 

α π ο φ α σ ί ζ ε ι   ο μ ό φ ω ν α

 

  • Να εκφράσει τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και της Τοπικής Κοινότητας Μελισσουργών.
  • Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη τoυ εκλιπόντος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.