Σύσταση Δημοτικής Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν. 4662/2020 και στα Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΙΟΛΑΟΣ, ΔΑΡΔΑΝΟΣ, ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ, ΒΟΡΕΑΣ κ.τ.λ.), έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία «Δημοτικής Ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας» με μέλη φυσικά πρόσωπα εκ των κατοίκων ή δημοτών όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να στηρίξουν εθελοντικά και σε επίπεδο κοινότητας τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας καλούνται να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση – δήλωση και να την παραδώσουν είτε στους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων τους ή στο γραφείο του Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Η αίτηση – δήλωση μπορεί να σταλεί και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» στο θέμα του μηνύματος.

Οι εν δυνάμει εθελοντές θα ενταχθούν, έπειτα από τις εκ του νόμου προβλεπόμενες εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (Μ.Ε.Ο.Π.Π.) και θα συνεργάζονται με το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και τους εμπλεκομένους ανά περιστατικό φορείς και υπηρεσίες στο εκάστοτε συμβάν.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αλλά και τυχόν ερωτήσεις ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2685360225

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες: Αφροδίτη Μπασιούκα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ