Ανακοίνωση μέτρων για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών

Μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τα μέτρα που ανακοίνωσε έως σήμερα η κυβέρνηση, για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών. Από την Δευτέρα 16/03/2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης:

1.           Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.

2.           Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

3.           Σε περίπτωση που απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία δημότη σε υπηρεσία του Δήμου, αυτή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

4.           Τα ταμεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας για την πληρωμή των τελών ύδρευσης. Για έκτακτες περιπτώσεις μπορούν οι δημότες κατόπιν επικοινωνίας, να προσέρχονται στα ταμεία Αγνάντων και Βουργαρελίου. Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής των οφειλών τους. Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

5.           Για την δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr. Διαφορετικά μπορούν να αποστέλλουν τα δικαιολογητικά ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση: Δημαρχείο Κεντρικών Τζουμέρκων, Βουργαρέλι Άρτας, ΤΚ 47045 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.

6.           Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του Δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων.

7.           Για την προστασία των εργαζομένων και των δημοτών στον χώρο του ΚΕΠ οι πολίτες θα εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

8.           Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση.

Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των δημοτών. Για κάθε πρόβλημα μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δημαρχείο Βουργαρελίου: 2685360219

Δημοτικό Κατάστημα Αγνάντων: 2685360100

Δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος: 6977676760

Γεώργιος Στασινός (Αντιδήμαρχος): 6945851765

Νικόλαος Τζουμάκας (Αντιδήμαρχος): 6937119311

Αφροδίτη Μπασιούκα: 6947935228

Προτρέπουμε όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.