Επιτυχής η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στον Δήμο Κ. Τζουμέρκων

Τόσο η Περιφέρεια, στον τομέα που την αφορά (κεντρικό οδικό δίκτυο), όσο και ο Δήμος στο δικό του τμήμα ευθύνης (επαρχιακό κι αγροτικό δίκτυο) κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και αντιμετώπισαν με επιτυχία τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον τελευταίο διάστημα την περιοχή μας.

Όλα ξεκίνησαν καταρχάς με πρωτοφανή ανεμοθύελλα η οποία διήρκησε πλέον των δύο ημερών με αποτέλεσμα την πτώση πλήθους δέντρων οι οποίες προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης αλλά και στα δίκτυα επικοινωνιών, ίντερνετ και τηλεόρασης, στις Τ.Κ. Βουργαρελίου, Παλαιοκατούνου κλπ.

Αρμόδια συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ, παρά τις φοβερά αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσαν σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, να αποκαταστήσουν τις βλάβες, το ίδιο συνέβη και στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Ακολούθησε κύμα χιονοπτώσεων εξαιρετικής σφοδρότητας που έπληξε όλη την περιοχή η οποία καλύφθηκε πλήρως από στρώμα χιονιού. Αμέσως όλα τα μηχανήματα του Δήμου και ικανός αριθμός μηχανημάτων της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτικών μηχανημάτων τέθηκαν σε άμεση λειτουργία αποκαθιστώντας άμεσα και αποτελεσματικά την κυκλοφορία στους δρόμους.

Ατυχώς οι πολικές θερμοκρασίες (μέχρι -12C) πάγωσαν το εναπομείναν από τους καθαρισμούς λεπτό στρώμα χιονιού και η κυκλοφορία κατέστη επικίνδυνος, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων άκρως απαραίτητη. Ο Δήμος προμηθεύτηκε 50 τόνους άλατος προς συμπλήρωση της επαρκούς ποσότητος  που ήδη κατείχε. Πλέον των 40 τόνων άλατος έπεσαν σε όλο το οδικό δίκτυο από Δήμο, Περιφέρεια και ιδιώτες. Ας σημειωθεί ακόμα και το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου, ρίχτηκε ικανή ποσότητα άλατος των Τ.Κ. Καταρράκτη, Γραικικού κλπ.

Από τις 5 Ιανουαρίου 2018  τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλυθεί, ο ηλεκτρισμός έχει επανέλθει και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αν και χρειάζεται προσοχή στην οδήγηση λόγω του πάγου που έχει απομείνει σε σημεία του δρόμου που δεν φωτίζονται από τον ήλιο. Τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη έχει τεράστια ανάλογα προβλήματα και χιλιάδες αυτοκίνητα βρίσκονται αποκλεισμένα στις μεγάλες ευρωπαϊκές οδούς, νομίζουμε ότι η μικρή, φτωχή περιοχή μας πέτυχε ασύγκριτα καλύτερα αποτελέσματα από τους πλούσιους Ευρωπαίους φίλους.

Ο Δήμαρχος θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά τους Αντιδημάρχους κκ Β. Καρύδη, Κ. Αλυμάρα, Π. Τσαλοκώστα και Ν. Σιμόπουλο για την φιλότιμη και πολύωρη προσωπική τους εργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία. Ευχαριστίες επίσης οφείλονται και στον υπάλληλο της ΔΕΗ, υπεύθυνο για την περιοχή μας, τον Γ. Τσίπρα, αλλά και στον υπεύθυνο ηλεκτρολόγων του Δήμου Α. Καψάλη, οι οποίοι με τις άοκνες κι επιτυχείς ενέργειες τους πέτυχαν την άμεση αποκατάσταση ηλεκτροδότησης του Δήμου μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι εκείνες ακριβώς τις ημέρες ο Δήμος είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, σε καθαρώς προσωπική του Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή επίσκεψη στο χωριό καταγωγής του το Αθαμάνιο, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας όλης της δύσκολης κατάστασης αλλά και των επιτυχών προσπαθειών αντιμετώπισης της.