Εορτάστηκε και φέτος η επέτειος κήρυξης της επανάστασης στα Τζουμέρκα

Με λαμπρότητα, με ικανοποιητική προσέλευση κόσμου και με την παρουσία αρχών κι επισήμων εορτάστηκε και φέτος, στην Ι.Μ Αγ. Γεωργίου Βουργαρελίου, η καθιερωμένη επέτειος κήρυξης της επανάστασης στα Τζουμέρκα, τον Ιούλιο του 1821.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλης ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεολόγος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ Καλλίνικου, ο οποίος τέλεσε και τη δοξολογία, ο Αιδεσιμότατος εφημέριος Βουργαρελίου Πατέρας Κίμωνας Ψωράκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Δ. Βαρέλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Α. Σίμου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Ταξίαρχος Φ. Τσιμάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ  Φ. Χαχούλης, ο Αντιδήμαρχος Κ. Αλυμάρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λ. Τσίπρας, Ι. Πλούμπης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Α. Μπουζάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βουργαρελίου Κ. Κατσάνος και οι Πρόεδροι των ενώσεων απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων και Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκδήλωση διεξήχθη σε κλίμα περισυλλογής για την απώλεια τόσων ψυχών στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής. Χοροί δεν πραγματοποιήθηκαν και ο τραγουδιστής Κ. Αγγέλος τραγούδησε παραδοσιακά μοιρολόγια. Στο καθιερωμένο σκετς πρωταγωνίστησε όπως πάντα με απόλυτη επιτυχία ο Δάσκαλος Β. Σούσος στο ρόλο του Καραϊσκάκη. Ο Δήμαρχος Μ. Γαρνέλης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τον κόσμο που παρευρέθηκε και εξεφώνησε  μικρό λογύδριο σχετικό με τη σημασία του συγγεκριμένου ιστορικού γεγονότος. Συμπλήρωσε με μικρή αλλά περιεκτική ομιλία ο Β. Σούσος. Ακολούθησε η παράθεση γεύματος σε όλους τους επισκέπτες και στον κόσμο που προσήλθε.

Όλα τα προσφερθέντα εδέσματα και τα ποτά ήταν προσφορά του Δήμου Κ. Τζουμέρκων και διετέθησαν δωρεάν. Το σερβίρισμα και το ψήσιμο έγιναν εθελοντικά από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελίου.