Μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του Συλλόγου της "Κόκκινης Εκκλησιάς"

Το Σάββατο 16/06/18 στις 18:30 τελέστηκε Εσπερινός, στην Ιστορική «Κόκκινη Εκκλησιά» στο Παλαιοχώρι Βουργαρελίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Άρτης Κκ Καλλίνικου, στον οποίο παρέστησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Δ. Βαρέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λ. Τσίπρας, Π. Σκαλτσογιάννης, Κ. Αλυμάρας, Ι. Πλούμπης, Π. Αντωνάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κόκκινη Εκκλησιά» Ν. Καραβασίλης καθώς και πλήθος κατοίκων.

Έψαλλε το Μουσικό Σχολείο Άρτας, το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις στους εκκλησιασθέντες . Κατόπιν, επειδή ο καιρός ήταν βροχερός όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μετέβησαν στο Δημαρχείο στο Βουργαρέλι, όπου παραχωρήθηκε το αμφιθέατρο και έλαβε χώρα εξαιρετικά επιτυχής μουσική εκδήλωση από τους σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος των ακροατών που είχε κατακλείσει το αμφιθέατρο.

Δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί όλη η εκδήλωση στο προαύλιο της Κόκκινης Εκκλησιάς, για την επιτυχία της οποίας ο δήμαρχος είχε κατασκευάσει ειδική πλατφόρμα  μεγάλων διαστάσεων. Βέβαια η εξέδρα παραμένει αποθηκευμένη για άλλη παρόμοια εκδήλωση στο μέλλον.

Χαιρετισμό κατά την εκδήλωση απηύθυναν  καταρχάς ο Δήμαρχος και κατόπιν ο Περιφερειάρχης. Ένα πολύ θετικό στοιχείο που βγήκε στο περιθώριο της όλης εκδήλωσης ήταν ότι ο Κος Καχριμάνης υποσχέθηκε την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των φθορών του σπουδαίου Βυζαντινού Μνημείου της «Κόκκινης Εκκλησιάς». Επειδή είμεθα εκ των προτέρων βέβαιοι ότι ο Περιφερειάρχης, όπως πάντα άλλωστε πράττει, θα πραγματοποιήσει την υπόσχεση του, τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε η Παναγιά, «το Σπίτι» της οποίας προτίθεται να συντηρήσει, να τον έχει πάντοτε υπό την Σκέπη της.