Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 5η γιορτή παραδοσιακών σπόρων στο Ζεύκι

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην 5η γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων που διεξάγεται κάθε χρόνο στο οινοποιείο – ταβέρνα «Ζεύκι» στο Βαθύκαμπο Άρτας.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων και των παλιών ντόπιων ποικιλιών καθώς με το πέρασμα των χρόνων χάνονται και υπερισχύουν οι τροποποιημένες. Εξέφρασε την επιβράβευση του για την αξιόλογη δουλειά του Κώστα Βασιλείου και δήλωσε πως ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός σε παρόμοιες προσπάθειες που ανοίγουν νέους ορίζοντες αλλά και θέσεις εργασίας.

Μετά την ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων και το διαγωνισμό σκιάχτρων ακολούθησε γλέντι με πολύ φαγητό, χορό και κρασί από το οινοποιείο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Τζουμέρκων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Κ. Τζουμέρκων, την Κιβωτό Τζουμερκιώτικων σπόρων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κ. Αλυμάρας, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φ. Χαχούλης, ο Πολιτικός Μηχανικός της Περιφέρειας Ηπείρου Κ. Στάμος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Τζουμέρκων Α. Κοντός καθώς και πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να ανταλλάξει σπόρους και να διασκεδάσει.