Απόδοση τιμών στους εξαγοραστές του Αθαμανίου από τον Συνεταιρισμό Αθαμανίου

Την Τρίτη 01 Μαίου 2018 ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αθαμανίου και Κ. Αθαμανίου τίμησε τους εξαγοραστές του Αθαμανίου οι οποίοι το 1898 εξαγόρασαν το Αθαμάνιο και το Κ. Αθαμάνιο από τον τσιφλικά Καραπάνο. Για το σκοπό αυτό ο Συνεταιρισμός κατασκεύασε στη θέση Άη Γιάννης περίτεχνο μνημείο με πλάκες πλήρεις των ονομάτων των εξαγοραστών. Χοροστατούντος του σεβασμιότατου κκ Καλλίνικου και επί παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου, του Δ.Σ του Συνεταιρισμού αλλά και των Προέδρων των αντίστοιχων Συνεταιρισμών του Βουργαρελίου, του Παλαιοκάτουνου και των Θεοδωριάνων, τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο εις μνήμην των εξαγοραστών.

Ακολούθησε γλέντι σε τοπικό κέντρο εστιάσεως όπου παρεκάθησε ικανός αριθμός δημοτών. Ο Δήμαρχος συνεχάρη δημοσίως τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δ. Κανή και του υποσχέθηκε δημοσίως κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους του Δήμου για την αποπεράτωση του έργου του μνημείου. Ας σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος σε επίκαιρο λόγο του περιέγραψε και εξήρε τη σημασία της εξαγοράς του Αθαμανίου και Κ. Αθαμανίου το 1898.

Μία μικρή παράλειψη, που αφορά τη μη αναγραφή του ονόματος του εγγυητή της εξαγοράς Αναγνώστη Αλυμάρα η οποία πιστεύουμε ότι οφείλεται σε παραδρομή, είμεθα βέβαιοι ότι θα διορθωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.