Παράταση κήρυξης του Δήμου Κ. Τζουμέρκων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως 01/06/18 ζήτησε επίσημα ο Δήμαρχος

Με έγγραφο η Γεν. Γραμ. πολιτικής προστασίας, κατόπιν της εκκλήσεως του Δημάρχου Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη όπως, με απόφαση του παρατείνει την κήρυξη του Δήμου Κ. Τζουμέρκων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι 01/06/18. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και αυτή τη φορά θα σταθεί στο πλευρό μας και θα μας βοηθήσει γι’ αυτό και εκ των προτέρων τον ευχαριστούμε θερμότατα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του στο ARTTV η συνεχής βροχόπτωση εντείνει αντί να επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε όλη την έκταση του Δήμου «Ζητάμε τη βοήθεια της πολιτείας όχι διότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε από δική μας αδυναμία, αλλά διότι είναι πρακτικά αδύνατον να συνεχιστούν οι εργασίες καθώς τα μηχανήματα δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν.

Κάποιες καταστροφές μπορεί να τελέστηκαν σε μία μέρα αλλά η αποκατάσταση τους χρειάζεται έργα μηνών. Το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος προς τους πολίτες είναι να κάνουν υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ενώ προς την Περιφέρεια και την κεντρική εξουσία είναι πως τους ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση τους σε ότι έχει ζητήσει ο Δήμος μέχρι σήμερα.