Στο Υ.Μ.Ε για προγραμματική σύμβαση για τα έργα ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλης

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 03/05/17 στις 11:00, η προγραμματική σύσκεψη, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Γεώργιου Δέδε προς τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνο Γαρνέλη, στο γραφείο του στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, για θέματα που αφορούν την κατασκευή έργων στο Δήμο μας. Τα έργα για τα οποία συναντήθηκαν είναι οι οδικές συνδέσεις Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, Σκιαδάδες – Καταρράκτη και η παράκαμψη Αθαμανίου.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Διονύσης Μακρής, ο Διευθυντής του ΙΓΜΕ Αθήνας Νίκος Νικολάου, το Γεωτεχνικό τμήμα του Υπουργείου Υποδομών, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών Παπαδόπουλος Μανώλης, μηχανικοί του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κ. Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης και οι μηχανικοί του Δήμου Β. Αθανασίου και Γ. Φώτης.

Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε τα έργα να δημοπρατηθούν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ως το τέλος του καλοκαιριού και να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή των έργων και τα γεωτεχνικά θέματα με το Δήμο. Επίσης ο Δήμος δεσμεύτηκε να παραδώσει, εγκεκριμένες μελέτες για την κατασκευή τους, στο Υπουργείο.

Σε πρώτη φάση θα εκτελεστούν, η παράκαμψη Αθαμανίου συμπεριλαμβανομένων των εργασιών αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης κατά μήκος του δρόμου και κατασκευής του κόμβου για τη σύνδεση με την εθνική οδό Άρτα – Τρικάλων, τα δώδεκα προβληματικά σημεία του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα  με συνολικό κόστος 6,500,000 ευρώ καθώς και το τμήμα Καταρράκτης – Πάτερ Κοσμάς κόστους 4.000.000 ευρώ.

Το συνολικό κόστος των προαναφερθέντων έργων, κατ’ εκτίμηση, θα ανέλθει περίπου στα 10.500.000 ευρώ. Το τμήμα Πάτερ Κοσμάς – Σκιαδάδες θα χρηματοδοτηθεί σε δεύτερη φάση με τη ολοκλήρωση των γεωτεχνικών μελετών.