Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 16oς Άθλος Τζουμέρκων φέτος στην Άγναντα!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου για 16η χρονιά ο Άθλος Τζουμέρκων mountainrunning 2017 υπό την διοργάνωση του Κέντρου Άθλησης κι Αναψυχής Τζουμέρκων και την αιγίδα του Δήμου Κ. Τζουμέρκων.

Είναι ένας  από τους μακροβιότερους βουνίσιους αγώνες που γίνονται στην χώρα μας και οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να τρέξουν και να γνωρίσουν την  άγρια  ομορφιά των Τζουμέρκων.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε από το  Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής στο χωριό Άγναντα.

 

Στην εκκίνηση βρέθηκαν συνολικά  175 αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ένας αριθμός ρεκόρ για αυτή την διοργάνωση.  Οι αθλητές που συμμετείχαν είχαν την επιλογή να κάνουν μια από τις τρεις διαδρομές.

Την διαδρομή  T.U.M.A.R  (Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Race) 48 km με 2890 συνολική υψομετρική την διαδρομή  T.H.M.A.R   (Tzoumerka Half Marathon Adventure Race) 22km με 1280 συνολική υψομετρική ή την διαδρομή  T.M.S.R ( Tzoumerka Mountain Speed Race) 10 km με 510 συνολική υψομετρική.

 

Στις απονομές των αθλητών παρευρέθησαν οι: Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής ενότητας Άρτας κος Βασίλειος Ψαθάς, ο Περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων κος Βαρέλης, ο Αντιδήμαρχος Άρτης κ.Πανέτας Γεώργιος, η αντιδήμαρχος Κ.Τζουμέρκων κ. Αντωνάκη Παναγιώτα, ο Αντιδήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Καρύδης Βασίλειος, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Τζουμέρκων κ. Αλυμάρας, ο δημοτικός σύμβουλος Κ.Τζουμέρκων κ.Τσίπρας Λεωνίδας, από το Εθνικό πάρκο Τζουμέρκων κ. Μπαζούκας, ο πρόεδρος τ.δ. Αγνάντων κ. Κοντογεώργος Χριστόφορος, ο Πρόεδρος Κωστηλάτας κ. Παπαγιάννης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου “Τα Άγναντα κ. Κώστας Γεώργιος.

 

Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές που στελέχωσαν τις θέσεις ελέγχου, την ειδική διασωστική ομάδα πολλαπλών αποστολών ΕΔΟΠΑ ΛΕΚ, τη δημοτική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών του δήμου Αρταίων Δ.Ο.Α.Κ., που με την εμπειρία τους ως ραδιοερασιτέχνες κάλυψαν πολλά σημεία του αγώνα και υπήρχε επικοινωνία σε όλη την διάρκειά του.