Η παρουσία του Δημάρχου Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη στην άσκηση δυνάμεων εθνοφυλακής Ν. Ιωαννίνων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02/04/17 στη γέφυρα Μπουραζάνι Κονίτσης η προγραμματισθείσα άσκηση δυνάμεων εθνοφυλακής Ν. Ιωαννίνων παρουσία του Αντιστράτηγου Διοικητού 1ης Στρατιάς και του Ταξιάρχου Διοικητού της 8ης Μεραρχίας.

Την άσκηση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλης με τη διπλή ιδιότητα του ως Δημάρχου αλλά κυρίως ως Αντιστράτηγου εν αποστρατεία. Μετά το πέρας της πολύωρης άσκησης οι εθνοφύλακες και τα μόνιμα στελέχη των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής καθώς και όλοι οι προσκεκλημένοι συνέφαγαν την παραδοσιακή στρατιωτική φασολάδα την οποία είχε μαγειρέψει εις το «πεδίο της μάχης» ο ικανότατος εθνοφύλακας μάγειρας.

Επικράτησε πνεύμα ειλικρινούς συναδέλφωσης και η παρουσία του Διοικητού της στρατιάς άφησε άριστες εντυπώσεις σους παραβρισκόμενους. Μία συγκινητική στιγμή ήταν όταν οι εθνοφύλακες ζήτησαν να παραμείνουν εθελοντικά στην ενεργό υπηρεσία μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους. Ευχόμαστε και εις το μέλλον να κληθούμε να παραστούμε σε τέτοιου είδους δράσεις