Στα Κ. Τζουμέρκα ο Γ.Γ. Υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδες με τεχνικό επιτελείο από την Π. Ηπείρου και το Ι.Γ.Μ.Ε για την δρομολόγηση των έργων

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν τον Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Δέδε, την Παρασκευή 03/03/17 στην έδρα του Δήμου στο Βουργαρέλι, ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης μαζί με τους Αντιδημάρχους Ευαγγελία Καραγιάννη, Αντωνάκη Παναγιώτα, Σιμόπουλο Νικόλαο, Βασίλειο Καρύδη, τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και το προσωπικό του Δημαρχείου. 

Μαζί με τον Γ. Γραμματέα κατέφθασαν στο Δήμο ο Βουλευτής Σύριζα Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς και τεχνικά επιτελεία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ι.Γ.Μ.Ε. Στην συγκέντρωση που ακολούθησε στην αίθουσα συνελεύσεων ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Κο Δέδε που τήρησε την υπόσχεση του να επισκεφτεί τα Τζουμέρκα. Επίσης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με το Υπουργείο Υποδομών και τα κυβερνητικά στελέχη Βασίλη Τσίρκα και Όλγα Γεροβασίλη καθώς και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τους ευχαρίστησε όλους θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Δήμου.

Ο Κος Γαρνέλης δήλωσε πως και οι δύο δρόμοι που δρομολογήθηκαν στο Δήμο θεωρούνται άκρως απαραίτητοι για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο «Άγναντα – Βουργαρέλι» πραγματοποιεί το όνειρο της ένωσης των δύο πρώην Δήμων Αγνάντων και Αθαμανίας και ο «Θεοδώριανα – Αθαμάνιο» παρακάμπτει την διέλευση βαρέων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του ανερχόμενου νερού «Πηγές Κωστηλάτας», μέσα από το Αθαμάνιο.

Ο Κος Δέδες ευχαρίστησε τους πάντες για την θερμή υποδοχή και δήλωσε πως η περιοχή μας, αν και έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, στερήθηκε έργων υποδομών τα προηγούμενα χρόνια, και τώρα ήρθε η ώρα με συλλογική προσπάθεια να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αξιοποίησης της. Με τη σειρά τους πήραν το λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ  Γιώργος Σιλιόγκας, ο Βασίλης Τσίρκας, ο Βασίλης Ψαθάς, οι επικεφαλείς των παρατάξεων Λεωνίδας Τσίπρας, Σκαλτσογιάννης Παναγιώτης, Χαχούλης Φώτης και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ Κώστας Φώτης. Όλοι τους ευχαρίστησαν τον Κο Δέδε για την καλή συνεργασία και την παρουσία του στα μέρη μας και τόνισαν τη σημασία του σχεδιασμού του Παραλίμνιου δρόμου ο οποίος θα δώσει τουριστική ώθηση στα ορεινά της Άρτας.

Αφού γευμάτισαν στο Βουργαρέλι, ο Δήμαρχος μαζί με τον Κο Δέδε, τα τεχνικά επιτελεία και αρκετούς δημοτικούς συμβούλους ανηφόρησαν για τα Θεοδώριανα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κος Δέδες σταμάτησε σε όλα τα καίρια σημεία του δρόμου για να διαπιστώσει και μόνος του τη δυσκολία του εγχειρήματος καθώς ο ίδιος έχει την ιδιότητα του μηχανικού. Στην πλατεία των Θεοδωριάνων ήπιαν τσιπουράκι και αμέσως μετά επισκέφτηκαν το εργοστάσιο νερού «Πηγές Κωστηλάτας». Εκεί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του από τον Κο Φώτη Παναγιώτου έναν εκ των ιδιοκτητών του εργοστασίου και διαπίστωσαν την άρτια οργάνωση και τις άριστες συνθήκες εργασίας. Πληροφορήθηκαν μάλιστα ότι η πωλήσεις ανεβαίνουν συνεχώς και το εργοστάσιο ετοιμάζεται να κάνει νέες προσλήψεις γεγονός το οποίο χαροποιεί τους πάντες καθώς θα φέρει περισσότερο νέο κόσμο στα χωριά μας.

ο Δήμαρχος μαζί με τον Κο Δέδε επέστρεψαν από τον δρόμο της Νεράιδας οπού επισημάνθηκε κι εκεί η ανάγκη για ασφαλτόστρωση.