Δέσμευση για αποπεράτωση εργασιών στην Ι.Μ Αγ. Αικατερίνης στα Τζουμέρκα

 

 

Μία συνάντηση αποφασιστικής σημασίας, για την αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης στην Ι.Μ. Αγ. Αικατερίνης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01/03/17 στον χώρο του Ναού στον Καταρράκτη Άρτας στα Τζουμέρκα, μεταξύ του Δήμαρχου Κ. Τζουμέρκων Κου Μαρίνου Γαρνέλη, του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ Καλλίνικου, του Πρωτοσύγκελου Πατέρα Θεολόγου Ντούβαλη και του Ηγούμενου της Μονής Πατέρα Μητροφάνη. 

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια Αρχαιολογίας Κα Παπαδοπούλου Βαρβάρα, ο Αντιδήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Κος Βασίλειος Καρύδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Κος Φώτιος Χαχούλης και Κος Νικόλαος Τρομπούκης, η Μηχανικός του Δήμου Κ. Τζουμέρκων Βάια Αθανασίου, οι δύο επιβλέποντες μηχανικοί του Δήμου Αρταίων Κος Σακκάς Άγγελος και Κα Αγορίτσα Κοντοστεργίου καθώς και ο ανάδοχος του έργου Κος Σαλούκας Σπυρίδων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για τις εργασίες αποκατάστασης που πρέπει να αποπερατωθούν και ο ανάδοχος εργολάβος δεσμεύτηκε να τις ξεκινήσει καιρού επιτρέποντος 15/03-20/07 καθώς μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής ξεκινά η αύξηση της επισκεψιμότητας της Ι.Μ Αγ. Αικατερίνης.

Ο Κος Μαρίνος Γαρνέλης, παρόλο που κάποιες εργασίες δεν περιλαμβάνονται στην μελέτη, δεσμεύτηκε να τις διεξάγει με έξοδα του Δήμου Κ. Τζουμέρκων. Σε αυτές συγκαταλέγονται η τοποθέτηση υδρορροής περιμετρικά του Ναού για την αποφυγή υγρασίας στον εσωτερικό χώρο και η αγορά κάποιων υλικών απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του.