ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΡΟΜΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Τζουμέρκα! Ένας ορεινός παράδεισος στην καρδιά της Ηπείρου! Μια περιοχή με ανόθευτη φυσική ομορφιά, τρεχούμενα νερά, καταπράσινο τοπίο, γραφικά χωριά και φιλόξενους κατοίκους!
Τα Τζουμέρκα είναι ένας ανερχόμενος προορισμός εναλλακτικών διακοπών και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες που αγαπούν τις δραστηριότητες στη φύση(περπάτημα, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, ορειβασία, rafting, ορεινό τρέξιμο κ.α).

Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά,"Ο Δρόμος του Ταχυδρόμου", ένας μαραθώνιος 42,9km, από τους πιο δύσκολους στην κατηγορία του παγκοσμίως λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς των 1353μ.
Στόχος των διοργανωτών είναι ο αγώνας αυτός να συμβάλλει στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου των πανέμορφων Τζουμέρκων.

Ο "Δρόμος του Ταχυδρόμου", είναι ένας αγώνας αφιερωμένος στην μνήμη του ταχυδρόμου Κώστα Κώστα, ο οποίος για πολλά χρόνια καθημερινά, περπατούσε πολλά χιλιόμετρα για να μοιράσει την αλληλογραφία στα χωριά των Κεντρικών Τζουμέρκων, κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά χωρίς να χάσει ποτέ το κουράγιο του. Άνθρωποι σαν τον ταχυδρόμο των Τζουμέρκων, Κώστα Κώστα, είναι σύμβολα για τον τόπο τους και σκιαγραφούν την αγέρωχη ψυχή, την αυθεντικότητα και την περηφάνια που χαρακτηρίζει τους Τζουμερκιώτες.

Η διεξαγωγή του αγώνα "Ο Δρόμος του Ταχυδρόμου", αποτελεί μια πρόκληση για κάθε καταξιωμένο αθλητή μαραθωνίου.
Στην συγκεκριμένη διαδρομή θα γίνονται δεκτοί μόνο όσοι αθλητές κατάφεραν να τερματίσουν τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε λιγότερο από 4h40min.

Hεκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10.30 το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου στα Άγναντα, από τοΚέντρο Άθλησης και Αναψυχής και οι δρομείς θα διασχίσουν τη μαγευτική δυτική πλευρά των Τζουμέρκων με νότια κατεύθυνση.
 Η πορεία που θα ακολουθήσουν είναι ασφάλτινη  μέσα στα δάση και θα διασχίσουν τα χωριά και τους οικισμούς, Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά, Κάτω Γραικικό, Λεπιανά, Μακρύκαμπος, Μικροσπηλιά, Καταρράκτης , από τα οποία περνούσε ο ταχυδρόμος Κώστας Κώστας και θα τερματίσουν στο χωριό Άγναντα.

Φέτος  θα τιμηθεί ιδιαίτερα, όποιος  αθλητής καταφέρει να τερματίσει τον μαραθώνιο σε χρόνο μικρότερο από τις 3 ώρες.
Επιπλέον  θα του δοθεί δωρεάν διαμονή  για 5 βράδια ώστε να επισκεφθεί την περιοχή των Τζουμέρκων και να απολαύσει μοναδικές διακοπές μέσα στη φύση.

"Ο Δρόμος του Ταχυδρόμου" τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, HalfMarathon  24,5 χιλιομέτρων καθώς επίσης και μικρό αγώνα (fun race) 8,5 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Άγναντα Άρτας.

Το εορταστικό κλίμα των ημερών συμπληρώνεται με Αποκριάτικες εκδηλώσεις, χορό, πολλά δρώμενα και δωρεάν φαγητό, το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντων.

Η άρτια διεξαγωγή ενός μαραθωνίου αγώνα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στους εθελοντές. Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και να γνωρίσουν από κοντά μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ηπείρου μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6945247715,6947634197.

Αναλυτικές πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής  στον αγώνα στο: www.mountain-sports.gr