Στη μνήμη της † Σταυρούλας Καραβασίλη

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βουργαρελίου, στις 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 01:00μμ, ετελέσθη η Νεκρώσιμος Ακολουθία για την Σταυρούλα Καραβασίλη. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Χρήστος Χασιάκος, Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος είπε τα εξής:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ να σου πούμε Σταυρούλα το ύστατο χαίρε. Εσύ μας επισκέφθηκες τις παραμονές των Χριστουγέννων. Ήρθες μας χαιρέτησες, μας μίλησες για τις δουλειές σου και τα όνειρά σου. Δεν υποπτευόσουν ότι εκείνο θα ήταν το τελευταίο σου ταξίδι στο Βουργαρέλι. Κανείς μας δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε θέλει να πιστέψει ότι αυτό που παρακολουθούμε είναι γεγονός. Εσείς την γνωρίσατε καλύτερα γιατί ήταν κοντά σας για πολλά χρόνια.

Εγώ από τη θέση που κατέχω και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων στο Δήμο αισθάνομαι την ανάγκη να πω δυο λόγια γιατί υπήρξε σημαίνον στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εσείς την εκλέξατε επί σειρά ετών και συνεχώς Δημοτική Σύμβουλο στο Δήμο Αθαμανίας. Αργότερα ηγήθηκε δικού της συνδυασμού στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Από τη θέση του Αντιδημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελίου και από άλλες καίριες θέσεις προσέφερε αρκετά για την προκοπή αυτού του τόπου. Αλλά και στην επαγγελματική της ζωή πρόκοψε. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα εδώ στα χωριά μας να διακριθεί. Είχε δύναμη, θέληση και τα κατάφερε καλύτερα από πολλούς άλλους.

Οι εποχές περνάνε, άλλες έρχονται και εμείς κάπου στην μέση υπάρχουμε και δημιουργούμε χωρίς να ξεχνάμε. Δε θα ξεχάσουμε όσα προσέφερες σε αυτό τον τόπο, σε αυτούς εδώ τους ανθρώπους.

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και εκ μέρους των εργαζομένων στο Δήμο, εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της.»

Καλό Ταξίδι Σταυρούλα. Αιωνία σου η μνήμη.