Ανακοινωθέν Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για υποχρεώσεις ιδιοκτητών οικοπέδων προς αποφυγή πυρκαγιάς

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ Δ.Ε ΚΑΙ Τ.Κ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

  1. ΑΠΟ 1η ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 31η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΚΑΣΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ  ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ . ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ , ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ, Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 266 ΠΚ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ.
  2. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Ή ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΗ ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.
  3. ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΡΠΩΤΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΝ, ΚΩΜΟΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΙΛΩΜΕΝΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ Ή ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΗ ΑΠΟΨΙΛΩΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ή ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ