Στο Βουργαρέλι θα διεξαχθεί το 6ο πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού 23-24/10/17

Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, η Περιφέρεια Ηπείρου, Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου σας προσκαλούν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Βουργαρέλι Δημαρχείο Γενική Συνέλευση ΣΕΑΓΕ

24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Βουργαρέλι Δημαρχείο Ημερίδα 10:00 πμ

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Πράμαντα Δημαρχείο Ημερίδα 

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Καλαρρύτες Πνευματικό Κέντρο Γενική συνέλευση ΣΕΑΓΕ 18:00 μμ

Ο Περιφερειάρχης Ηπέιρου Α. Καχριμάνης

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΓΕ Ν. Φρατζεσκάκης

Ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλης

Ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές

Ο Πρόεδρος Αγροτουρισμού Ηπείρου Ν. Ζάγκλης

Εισαγωγή δημάρχου για το 6ο πανελλήνιο συνέδριο Αγροτουρισμού

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε, το φετινό Φθινόπωρο του 2017, το 6ο πανελλήνιο συνέδριο Αγροτουρισμού στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Τα Κεντρικά Τζουμέρκα τα οποία αποτελούν μέρος της οροσειράς της Ν. Πίνδου και διασχίζονται από τα ποτάμια Αχελώο και Άραχθο έχουν να επιδείξουν τεράστιο φυσικό πλούτο που σε επίπεδο αξιοποίησης, παραμένει σε βρεφικά στάδια μέχρι σήμερα.

Τα Αθαμανικά όρη, ή αλλιώς ευρέως γνωστά ως Τζουμέρκα, αποτελούν τον 11ο  ψηλότερο ορεινό όγκο στην Ελλάδα με μεγάλο εύρος δυνατότητας αξιοποίησης στους τομείς καλλιέργειας αρωματικών φυτών, καρποφόρων δέντρων, παραγωγής ανώτερης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων, κρεάτων καθώς και προϊόντων μελιού.

Το σπάνιο φυσικό κάλλος τους, το οποίο θυμίζει αλπικό τοπίο, με τις ψηλές βουνοκορφές, τα κρυστάλλινα νερά, τα ελατοδάση, προσελκύουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους φυσιολάτρες. Οι υποδομές φιλοξενίας είναι αρκετές ώστε να φιλοξενήσουν τους σημερινούς επισκέπτες αλλά χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού για να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις.

Επίσης τα τελευταία χρόνια, ίσως λόγω της κρίσης στις μεγαλουπόλεις, παρατηρείται μία αυξανόμενη τάση για επιστροφή και επένδυση στους τομείς της κτηνοτροφίας, γεωργίας και τουρισμού, σημάδια που οφείλουμε να αφουγκραστούμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε άμεσες αλλά και μακροχρόνιες λύσεις πάντα στα πλαίσια της αειφορίας, με γνώμονα το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.

Μέσα από το φετινό συνέδριο Αγροτουρισμού ευελπιστούμε να ανακαλύψουμε μαζί μονοπάτια συνεργασίας τα οποία θα μας βοηθήσουν να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα παραπάνω. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με τιμή

 

Ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων

 

Μαρίνος Γαρνέλης