Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Δήμαρχου στο ART TV

Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλης στο τηλεοπτικό κανάλι ARTTV. Ο Κος Γαρνέλης μίλησε για όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον Δήμο Κ. Τζουμέρκων και συγκεκριμένα για το ποσό των 350.000 ευρώ που επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν από τις πλημμύρες του 2017 και αφορούν την πληρωμή των εργολάβων που δούλεψαν από Δεκέμβριο του 2017 εώς τον Ιούνιο του 2018.

Ο Δήμαρχος επίσης μίλησε για τις νέες καταστροφές που δημιουργήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο στα τέλη του 2018, αρχές του 2019 για τις οποίες καταρτίζονται δελτία καταστροφών και εκ νέου αιτήματα χρηματοδότησης προς το Υπουργείο. Συγκεκριμένα από τις έντονες καιρικές συνθήκες, τις συνεχείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, δημιουργήθηκαν χιονοστιβάδες στην ΤΚ Καταρράκτη που έφεραν καταστροφές σε δίκτυα ύδρευσης, υδρομάστευση, γέφυρα κλπ. Η υδροδότηση ήδη αποκαταστάθηκε και οι υπόλοιπες ζημιές θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν, καιρού επιτρέποντος. Στο δε Μακρύκαμπο σε συγκεκριμένο σημείο του δρόμου που υπάρχουν συνεχείς κατολισθήσεις ζητάμε από την Περιφέρεια Ηπείρου να τοποθετήσει συρμάτινα πλέγματα, όπως έπραξε και στο Βουργαρέλι, για να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Όσον αφορά την ΤΚ Καταρράκτη ο Κος Γαρνέλης ενημέρωσε πως προχωράει και η ανάθεση κατασκευής του μνημείου Πεσόντων του Μαρτυρικού χωριού.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την άφιξη δύο στρατιωτικών ιατρών που τοποθετήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στα Περιφερειακά Ιατρεία Αθαμανίου και Κυψέλης, όπου ο Δήμος ανέλαβε τόσο την φιλοξενία τους όσο και τον εξοπλισμό τους με τα απαραίτητα φουρνάκια, καλοριφέρ, εκτυπωτές και ότι άλλο χρειάζονται. Σημείωσε δε πως έχει γίνει αίτημα για στελέχωση άλλων δύο Περιφερειακών Ιατρείων στα Λεπιανά και στα Θεοδώριανα καθώς έχουν εξοπλισμένα ιατρεία και είναι απομακρυσμένα από τα ήδη υπάρχοντα Κέντρα Υγείας.

Πολύ σημαντική είδηση τόνισε ο Δήμαρχος είναι το γεγονός ότι ο Δήμος σε έρευνα του ΚΕΦίμ κατατάχτηκε 5ος σε αποτελεσματικότητα στους μικρούς Δήμους, σε πανελλαδική έρευνα η οποία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται να τη δει στα δελτία τύπου της ιστοσελίδας του Δήμου αλλά και στου ΚΕΦίμ. Σχετικά με τα αξιόλογα αποτελέσματα που αποκάλυψε η έρευνα ο Κος Γαρνέλης ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει, το προσωπικό του Δήμου, τους Αντιδημάρχους, την Περιφέρεια τα Υπουργεία και τον Πρωθυπουργό που στήριξαν τις προσπάθειες μας με όλες τους τις δυνάμεις.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το Πάρκο ορεινών δραστηριοτήτων στη θέση Σταυρό Θεοδωριάνων, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι από την πλευρά του Δήμου ολοκληρώθηκε η προμελέτη και αναμένεται σύντομα από το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσουν οι περαιτέρω μελέτες που χρειάζονται για να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

 

Πολυμέσα

https://www.youtube.com/watch?v=-iqCaPr_dg8&feature=share&fbclid=IwAR37zwn0M7CfSn3Pk4a_VjaMZjfiUzkrX-hCFin5k1IApMizFaQ-jDuUvck
Συνέντευξη στο ArtTV